• Dec 11, 2017|
  • Blog |
  • Loïs Mooij

We hadden het blog van Loïs een tijdje on hold gezet wegens het verlies van haar beste maatje Bacardi.
Vandaag verteld zij hierover in ons blog.

Lieve Loïs we wensen je heel veel sterkte.. En wat een super mooie foto x

 

Lieve allemaal,

10 januari was het eindelijk zo ver.. Mijn allereerste keer z2! We hebben veel getraind om alle puntjes op de i te zetten. Ik was erg zenuwachtig. Om 07:00 u stond ik al klaarwakker in mijn wedstrijdkleding op stal. Bacardi had er overduidelijk net zo veel zin in als ik. Eenmaal aangekomen op Manege Chardon verloor ik eindelijk mijn zenuwen. Ik zou gaan genieten, hoe dan ook!
De proeven gingen fijn, we hebben geen grote fouten gemaakt en Bacardi gaf mij een fijn gevoel. Na afloop vielen de punten wel wat tegen.. Maar dat maakt niet uit voor een eerste keer. Ik was allang blij dat ik hem weer in de ring kon laten zien :D.

 

Helaas was het geluk maar van korte duur… Een tijdje na de wedstrijd bij Manege Chardon bleef Bacardi een beetje stijf tijdens het rijden. Ik twijfelde over de manier waarop hij liep dus ik heb de dierenarts er weer bij gehaald. Zo goed als meneer de schijn op heeft gehouden liet hij waar de dierenarts bij was niks meer zien maar, helaas bleek bij verder onderzoek weer een ernstige peesblessure te zijn ontstaan aan hetzelfde been. Deze blessure heeft ervoor gezorgd dat ik nog maar een keuze had voor mijn allerbeste maatje. De enige keuze die wij nog hadden was om hem te laten gaa.n. De kans op herstel was zo klein dat het egoïstisch had geweest om hem nog langer met pijn te laten staan. Dit was voor hem de meest eerlijke keuze ook al was de keuze om hem te laten gaan een van de moeilijkste waar ik ooit over zou moeten beslissen.

 

Daarnaast ben ik erachter gekomen dat LM Aphrodite’s Amore en ik niet de klik hebben die ik het liefst wel zou willen met mijn paard. Zij is het paard dat mij de afgelopen maanden onwijs goed heeft geholpen en mij de kansen heeft gegeven die ik anders niet zou krijgen. Ik heb onwijs leuke en mooie momenten met haar meegemaakt. Helaas is er toch die ‘klik’ niet en daarom heb ik besloten om haar te verkopen. Op deze manier hoop ik dat ik iemand anders dezelfde kansen kan geven als die ik met haar heb gehad en dat ze op een superfijne plek terecht zal komen!
Ik zie ons nog door de baan gaan op onze eerste wedstrijd!

 

Daarom was het de afgelopen tijd wat rustig met wedstrijden.

 

Snel meer!
X loïs